Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home

Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid

Nederland brandveiliger

De NOVB bundelt de krachten van een groot aantal organisaties die samen werken aan een brandveiliger Nederland. Als overkoepelende organisatie is de NOVB het kennisplatform voor leden en niet-leden. De NOVB verenigt kennis, visie en een brede praktijkervaring op het brandveiligheidsterrein. Vanuit deze brede basis presenteert de NOVB zich als doelgericht, professioneel, praktisch en vernieuwend en is zij de aangewezen gesprekspartner van beslissers en beleidsmakers op het gebied van brandveiligheid.  >> lees verder

VBE-seminar Industriële brandveiligheid

7 oktober Evenementenhal Gorinchem 

Verenigde Brandveiligheid Experts VBE organiseren op 7 oktober 2015 haar jaarlijkse seminar. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar Sponsoren en deelnemers kunnen zich aanmelden. Gratis voor VBE-leden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Lezing over woningsprinklers tijdens Safety & Security Amsterdam (SSA)

Van 22 t/m 24 september vindt de tweejaarlijkse beurs op het gebied van Safety en Security plaats. 'Optimale brandpreventie met woningsprinkler' is de titel van de presentatie van EFSN, NOVB-VEBON op 23 september in het Solution Theater. De overheid wil dat ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en legt de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid nadrukkelijker bij de eigenaar/bewoner. De keuze voor een woningsprinklerinstallatie is nu nog niet vanzelfsprekend voor ouderen. Opmerkelijk, want ouderen kunnen vaak minder snel vluchten.
De beurs biedt een breed programma en belangrijke fabrikanten en leveranciers presenteren zich op de beursvloer.  Lees verder >>> 

Lezingen brandpreventie 112-vakbeurs

Vakbeurs 8 september

Brandpreventie is een zaak die ons allemaal aangaat. Eigenaren en gebruikers van gebouwen en woningen zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid, maar weten vaak niet hoe bewust verantwoorde keuzes te maken. Adviseurs, brandweer en brancheverenigingen spelen hier een belangrijke rol en reiken graag hun kennis over brandveiligheid aan. VEBON-NOVB en EFSN bieden een sprekersprogramma aan tijdens de 112-vakdagen van 8 tot 10 september 2015 in Gorinchem. Kom op 8 september naar de Evenementenhal in Gorinchem, om deel te nemen aan de lezingen over brandpreventie en actieve blussystemen. Brandveiligheid is een keuze.
Graag tot ziens op 8 september in Gorinchem. Leden van de NOVB hebben voordeel. Registreren voor gratis toegang tot de 112-Vakdagen


Fellow TU/e  en Saxion  

Onderwijs en onderzoek
 
NOVB stimuleert onderwijs en onderzoek naar brandveiligheid. Door deelname aan de adviesraad brandveiligheid van de Fellow TU/e en de adviesraad 'Brandveiligheid in de Bouw' van Saxion University of Applied Scienes,  willen we zowel praktijkgericht als wetenschappelijk onderzoek stimuleren.
Voor meer informatie : Fellow TU/e en Saxion 
 

Brandveiliger Parkeergarages

Projectgroep 

In samenwerking met TNO, NIFV en Efectis heeft Vexpan de handschoen opgepakt om met een doorsnede van haar leden, aangevuld met externe betrokkenen (Brandweer, NOVB, VRLN etc.), te komen tot een landelijke aanpak voor brandveiligheid in openbare parkeergarages. De projectgroep heeft overleg en samenwerkingsverbanden met de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken in aansluiting op de landelijk aanpak ‘brandveiligheid openbare gebouwen’ en niche onderwerpen als ‘veiligheid elektrische auto’s.

De Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid ondersteunt het VEXPAN initiatief en levert haar bijdrage in de projectgroep.

 

Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 

seminar

Kwaliteit bouwen, brandveilig houden Dat de stelselwijziging mbt private kwaliteitsborging er gaat komen, lijkt inmiddels helder. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de gevolgen voor de verschillende partijen? Het Nationaal Brandveiligheidsevenement* 2015 ging hierop in. De overheid trekt zich terug en laat meer taken aan de markt over. De markt moet zelf zijn verantwoordelijkheden nemen en weten wat de mogelijkheden zijn. NOVB was aanwezig op de ontmoetingsruimte en verzorgde met Marsh een Masterclass 'Bedrijfscontinuiteït.

VEBON-NOVB in pand van FME

Zoetermeer

VEBON en NOVB gaan samen verder

De organisaties VEBON en NOVB bundelen de krachten en gaan verder als één organisatie, die zich presenteert onder de naam: ‘VEBON-NOVB’. Met deze fusie ontstaat een sterke belangenbehartiger voor de technische (brand)veiligheid in Nederland. Een vereniging die de leden onderling bindt en een vereniging die bijdraagt aan de verbinding van de branche met de samenleving.
De fusie tussen VEBON en NOVB is een feit. 19 juni 2015 vond de formele ondertekening plaats op Landgoed Salentein in Nijkerk, nadat de beide edenvergaderingen hun akkoord op het fusievoorstel hadden gegeven. Voorlopig zal worden opgetreden onder de samengestelde naam VEBON-NOVB. Naar verwachting zal in het voorjaar van 2016 een nieuwe naam worden geïntroduceerd. De activiteiten worden uitgevoerd vanuit het gezamenlijke verenigingsbureau in Zoetermeer.
De beider achterbannen hebben een grote verwantschap op het gebied van (integrale) brandbeveiliging en (integrale) beveiliging. Door de fusie van VEBON en NOVB worden krachten gebundeld en expertises verder versterkt.
Lees verder>>

Fire Safety Manager

6 daagse cursus - 7, 14, 21, 28 januari, 4 en 18 februari 2016 Harderwijk

Voorkom brandgevaarlijke situaties in uw organisatie!
 
Jaarlijks vinden er in Nederland ruim 40.000 branden plaats. Niet zelden vallen er dodelijke slachtoffers. Daarnaast lopen de totale kosten op tot bijna 1 miljard euro per jaar. Daarom hanteren de landelijke en de gemeentelijke overheid minimale voorschriften voor het ontwerp, de inrichting en de bouw van een bedrijfspand en leggen zij tegelijkertijd de verantwoordelijkheid bij de eigenaar/ de gebruiker. Met de juiste brandveiligheidsmaatregelen voldoet u aan de wet- en regelgeving, verkleint u de kans dat er brand uitbreekt in uw bedrijfspand en bespaart u bovendien ook nog veel geld.
 

NOVB-relaties krijgen 10 % korting met de NOVB-code.

Voor meer informatie en aanmelding klik hier

NOVB: koepel voor brandveiligheid

Onder de paraplu van de NOVB vallen de VSI, de FSS, de VBE en de VWI. VSI-leden zijn gecertificeerde bedrijven die actieve blussystemen, zoals sprinkler, ontwerpen, installeren en onderhouden. De Verenigde SprinklerInstallateurs beschikken over grote specifieke en gedetailleerde kennis.  

FSS-banner20150102.gif 
FSS-leden zijn leveranciers van brandveiligheidsproducten. De Fire Safety Suppliers leveren niet alleen, zij zetten zich met met hun kennis en ervaring ook in voor productverbetering en vernieuwing.
Zo'n 275 brandveiligheidspecialisten, werkzaam in allerlei sectoren van de maatschappij, vormen de Verenigde BrandveiligheidsExperts (VBE). Informatie- en kennisuitwisseling is het doel. Dat gebeurt tijdens het jaarlijks seminar en diverse themabijeenkomsten. Tenslotte is er een werkgroep VWI, de Verenigde WoningsprinklersInstallateurs die zich inzet voor toename van actieve blussystemen in woonhuizen. 

 

Document acties

Vereniging

 

Logo-NOVB-wit.png

De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen:

VSI-Logo-wit.png
FSS Logo wit.png
VBE-Logo-wit.png

VWI-Logo-wit.png

 

Contactgegevens
Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid
Boerhaavelaan 40, 2713 HX  Zoetermeer
Postbus 45, 3450 AA  Vleuten
T: +31(0)88 400 8450
E: secretariaat@novb.nl
W: www.novb.nl
Agenda
NOVB-ledenraad 14 oktober 2015 14-10-2015 10:00 - 12:00 — nvt
NOVB-bestuursvergadering 3 november 2015 03-11-2015 08:30 - 10:30 — ntb
Congres Fire Safety en Science 4 en 5 november 2015 04-11-2015 - 05-11-2015 — IFV Arnhem
CIE-PR vergadering 6 november 2015 06-11-2015 13:00 - 15:30 — ntb
VSI-FSS ledenvergadering 12 november 2015 12-11-2015 09:00 - 11:30 — KIN sprinklertechniek, Tilburg
Vorige agenda-items...
Aankomende agenda-items...
maart 2012 »
maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031