Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home

Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid

Nederland brandveiliger

De NOVB bundelt de krachten van een groot aantal organisaties die samen werken aan een brandveiliger Nederland. Als overkoepelende organisatie is de NOVB het kennisplatform voor leden en niet-leden. De NOVB verenigt kennis, visie en een brede praktijkervaring op het brandveiligheidsterrein. Vanuit deze brede basis presenteert de NOVB zich als doelgericht, professioneel, praktisch en vernieuwend en is zij de aangewezen gesprekspartner van beslissers en beleidsmakers op het gebied van brandveiligheid.  >> lees verder

Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 

seminar

Kwaliteit bouwen, brandveilig houden Dat de stelselwijziging mbt private kwaliteitsborging er gaat komen, lijkt inmiddels helder. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de gevolgen voor de verschillende partijen? Het Nationaal Brandveiligheidsevenement* 2015 gaat hierop in. De overheid trekt zich terug en laat meer taken aan de markt over. De markt moet zelf zijn verantwoordelijkheden nemen en weten wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk zal de eindgebruiker een betere kwaliteit krijgen, maar wat betekent het voor de beheerder? Denk hierbij niet alleen aan technische aspecten maar ook aan juridische zaken. Daarnaast biedt het nauwgezet volgen van wet- en regelgeving niet altijd garantie voor een goed brandveilig gebouw. Om hierin meer duidelijkheid te geven en handvatten te bieden, zal dit jaar het NBE in het teken staan van private kwaliteitsborging: Kwaliteit bouwen, brandveiligheid houden. Programma. Het programma bestaat ’s middags uit een plenaire gedeelte en ’s avonds uit een aantal workshops die meer diepgang bieden. Sprekers vanuit de theorie en praktijk laten u zien wat private kwaliteitsborging betekent voor u! U kunt zich opgeven voor het hele programma of een deel daarvan. Voor het programma surf naar www.sbrcurnet.nl/nbe. NOVB zal met Marsh een Masterclass 'Bedrijfscontinuiteït verzorgen

Brandveiliger Parkeergarages

Projectgroep 

In samenwerking met TNO, NIFV en Efectis heeft Vexpan de handschoen opgepakt om met een doorsnede van haar leden, aangevuld met externe betrokkenen (Brandweer, NOVB, VRLN etc.), te komen tot een landelijke aanpak voor brandveiligheid in openbare parkeergarages. De projectgroep heeft overleg en samenwerkingsverbanden met de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken in aansluiting op de landelijk aanpak ‘brandveiligheid openbare gebouwen’ en niche onderwerpen als ‘veiligheid elektrische auto’s.

De Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid ondersteunt het VEXPAN initiatief en levert haar bijdrage in de projectgroep.

 


Kantoor NOVB

Fellow TU/e  en Saxion  

Onderwijs en onderzoek
 
NOVB stimuleert onderwijs en onderzoek naar brandveiligheid. Door deelname aan de adviesraad brandveiligheid van de Fellow TU/e en de adviesraad 'Brandveiligheid in de Bouw' van Saxion University of Applied Scienes,  willen we zowel praktijkgericht als wetenschappelijk onderzoek stimuleren.
Voor meer informatie : Fellow TU/e en Saxion 
 

Ledenvoordeel

Cursus SBO

68889-BNNR-220x70.gif

Brandveiligheid van gebouwen

4 daagse cursus - 16, 18, 23 en 25 juni 2015 Amersfoort

Voorkom brandgevaarlijke situaties in uw organisatie!
 
Bent u de eigenaar of de gebruiker van een gebouw? Dan bent u verantwoordelijk voor de brandveiligheid van dat bouwwerk. Met ingang van 1 januari 2014 heeft u een veel grotere kans om aansprakelijk te worden gesteld voor schade bij brand. Dit komt doordat de afspraken tussen brandverzekeraars ingrijpend zijn veranderd, waardoor zij niet uitbetalen als niet aan de brandveiligheidsvoorschriften is voldaan. Met de juiste maatregelen voldoet u aan de wet- en regelgeving, verkleint u de kans op brandgevaarlijke situaties en voorkomt u aansprakelijkheidsclaims.
 

NOVB-relaties krijgen 10 % korting met de NOVB-code.

Voor meer informatie en aanmelding klik hier

NOVB: koepel voor brandveiligheid

Onder de paraplu van de NOVB vallen de VSI, de FSS, de VBE en de VWI. VSI-leden zijn gecertificeerde bedrijven die actieve blussystemen, zoals sprinkler, ontwerpen, installeren en onderhouden. De Verenigde SprinklerInstallateurs beschikken over grote specifieke en gedetailleerde kennis.  

FSS-banner20150102.gif 
FSS-leden zijn leveranciers van brandveiligheidsproducten. De Fire Safety Suppliers leveren niet alleen, zij zetten zich met met hun kennis en ervaring ook in voor productverbetering en vernieuwing.
Zo'n 275 brandveiligheidspecialisten, werkzaam in allerlei sectoren van de maatschappij, vormen de Verenigde BrandveiligheidsExperts (VBE). Informatie- en kennisuitwisseling is het doel. Dat gebeurt tijdens het jaarlijks seminar en diverse themabijeenkomsten. Tenslotte is er een werkgroep VWI, de Verenigde WoningsprinklersInstallateurs die zich inzet voor toename van actieve blussystemen in woonhuizen. 

 

Document acties

Vereniging

 

Logo-NOVB-wit.png

De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen:

VSI-Logo-wit.png
FSS Logo wit.png
VBE-Logo-wit.png

VWI-Logo-wit.png

 

Contactgegevens
Nederlandse Organisatie Voor Brandveiligheid
Postbus 45, 3450 AA  Vleuten
Hogeweg 35,  Zaltbommel
T: +31(0)418 510828
E: secretariaat@novb.nl
W: www.novb.nl
Agenda
Studiedag ontwerp sprinklerinstallaties 29-04-2015 09:00 - 17:00 — Asse (België)
NOVB-bestuursvergadering 19 mei 2015 19-05-2015 08:30 - 10:30 — ntb
CIE-PR vergadering 21 mei 2015 21-05-2015 13:00 - 15:30 — Tyco, Enschede
NOVB-ledenraad 19 juni 2015 19-06-2015 10:00 - 13:00 — Nijkerk
Vorige agenda-items...
Aankomende agenda-items...
maart 2012 »
maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031